Vårt sortiment

Jio-möbler tillverkar stoppmöbler i världsklass! Några av de möbler som genom åren tillverkats i Jönköping återfinns idag på kvalitetsauktionerna, under senare år har den lilla fina fåtöljen ”Schulz” nått höga noteringar. 

Varumärket Jio-Möbler är trots det, och trots att företaget funnits ända sedan 1942, relativt anonymt. I möbelbranschen är dock varumärket mycket välkänt och deras möbler återfinns också i de mest prestigefyllda miljöerna, både inom och utom landets gränser.

Vi har genom åren fått in många favoritsoffor i verkstan för omklädsel, anonyma möbler utan loggor eller varumärken, men sådana där möbler som ägarna har stortrivts med och inte vill skiljas från. Den känslan av ett bra köp, kvalitet med innehåll, är något vi dragit lärdom av och eftersträvar.

Vårt samarbete har också utmynnat i några möbler som jag själv formgivit. En process där innehåll och kvalitet har varit lika viktigt som formen.

”Shulz” tillverkas ännu idag i Jönköping, tillsammans med många andra fina modeller, både möbler som är att betrakta som klassiker och möbler med ny form.