Möbeltapetsering och sömnad

Tapetserarverkstaden är grunden i vår verksamhet. Den kunskap och erfarenhet vi genom åren byggt upp i verkstaden ligger till grund för vårt sortiment av möbler, vårt sortiment av textilier och de råd vi ger.

I verkstaden klär vi om möbler av alla slag. Allt från enkla stolsitsar till slottens barockmöbler. Vi arbetar både med traditionella stoppningsarbeten och moderna syntetiska stoppningar. Tagel, kokos, linne och hampa när det handlar om äldre möbler. Syntetiska material eller kanske latex(naturgummi) när det rör sig om nyare möbler. Då och då hittar vi orörda originalstoppningar på antika möbler som kräver att vi tänker till en gång extra.

Naturmaterialen ligger oss varmt om hjärtat. En välgjord stoppning av tagel har en mycket lång livslängd och en fantastik komfort. Även formen går att bearbeta på ett väldigt fint sätt. Att tillverka och renovera möbler med traditionella material är tidskrävande och tar många år för en hantverkare att fullt ut behärska.

Syntetiska stoppningsmaterial är betydligt enklare att bearbeta men ställer krav på god materialkännedom. Utbudet förändras ständigt och variationerna i kvalitet är stor.

Vi har också kompetens att nytillverka stoppmöbler i verkstaden. På både traditionellt och modernt vis. Har du en gammal fin soffa men vill ha två, så kan vi tillverka.

Vi har inte heller något emot hantverksmässiga utmaningar, för en tid sedan klädde vi väggarna i en hall med flätat kalvläder

Rätt material på rätt plats

Som kund har du alltid möjlighet att själv välja vilka material som skall användas och hur omfattande arbeten som skall göras. Det kan handla om kostnader eller andra aspekter som är viktiga, allergier t.ex.

Vi försöker att alltid vara noggranna med att tala om vad vi gör, eller inte gör.

Se bilder från verkstaden här

Skicka din möbelförfrågan här!