DEAD FLAT

Paint perfected! Nu introduceras den helt nya emulsionen Dead Flat. En färg som kan användas på både putsade ytor, väggar och tak, och på snickerier och metall.

Ultra matt finish som framhäver de rikt pigmenterade tonerna ytterligare.

Avtorkbar, extremt tålig och mycket goda målningsegenskaper gör detta till en emulsion vi kommer att använda mycket!


CARTE BLANCHE

Christopher John Rogers kollektion Carte Blanche innehåller både starka accenter och mustiga neutraler som vi kommer att trivas länge med. I utställningen har vi använt Cardamon och ganska snart ser ni även Roasted Macadamia här på plats!

Vi bryter samtliga nyanser här i butiken!

ARCHIVE COLLECTION

I arkivet återfinns alla nyanser ur Farrow & Balls historia. En rik palett av pigmentstarka toner, likt ädla stenar, mjuka pasteller och klassiskt neutrala nyanser att återupptäcka och komplettera den nuvarande kollektionen med.

 

Vi bryter alla arkivfärger på plats här i butiken.

GRUNDFÄRG & PRIMERS

Underarbetet är, som det så ofta är, avgörande för slutresultatet. Det krävs ofta en hel del arbete innan det är dags för slutfinish och resultatet börjar synas.
Farrow & Ball tillverkar sina grunder i fyra olika toner, som väljs utifrån vilken kulör som skall användas.
White & Light Tones, Mid Tones, Red & Warm Tones samt Dark Tones.

Grundfärgerna har betydelse både för att säkerställa god vidhäftning och hållbarhet, och för att vald kulör på slutfinishen skall komma till sin rätt.

INSPIRATION

Inspirerande bilder är väldigt roligt, men också lite lurigt. Det ni ser på en plats, eller på en skärm, kommer antagligen att se annorlunda ut när ni provmålar på er egen plats.

FÄRGKARTA

Välkommen att beställa en färgkarta, den bjuder vi på! LÄS MER

PROVBURKAR

Farrow & Balls provburkar är ett fantastiskt verktyg för att se och uppleva färgerna, på den plats de är tänkta.

INTRODUKTION

Färg förstärker och påverkar vår sinnesstämning. Vårt behov av energi, trygghet och lugn.

LÄS MER

NÅGRA GODA RÅD

Ljuset påverkar pigmenten så mycket mer än man kan tro. De nyanser du ser på prover i butiken, eller på skärmen, kan på en annan plats upplevas helt annorlunda. Färgerna är inte statiska, de samspelar med nyanserna i sin omgivning och, framförallt, med ljuset. På samma sätt som färger gör i naturen..

LÄS MER

Färg förstärker och påverkar vår sinnesstämning. Vårt behov av energi, trygghet och lugn.

Hur vi upplever färg är också oerhört individuellt och påverkas starkt av ljus och miljö på en plats. Egenskaper som blir tydligare ju mer en färg har förmågan att reflektera och suga upp ljus och färg i omgivningen. Naturliga pigment har just den goda egenskapen och Farrow and Balls färger är mycket pigmentstarka.

Farrow & Ball har tillverkat sina berömda färger i Dorset sedan 1946. Färger som på många sätt påminner om traditionella linoljefärger, men är enklare att applicera, även för en lekman. De är vattenbaserade och miljövänliga. Mer info här. Färger som också är mycket uppskattade av proffs och målarmästare. I det omfattande sortimentet finns både färg som är enkel att använda och ”specialist finish”, färger som kräver djupare yrkeskunskaper. De flesta av de 132 nyanserna tillverkas också i alla färgtyper. Deras signaturfärger ”Estate Eggshell” (snickerifärg) och ”Estate Emulsion” (vägg och takfärg) har en unik kalkighet och matthet. Mer info här

Utöver de 132 standardfärgerna hittar ni och också samtliga nyanser som Farrow and ball tillverkat i Arkivet.

En av näthandelns stora baksidor menar vi är transporterna, vi vill göra vårt bästa för att samla frakter och ge den service som krävs för att köpet ska bli rätt redan från början. Tänk på att alla färger tillverkas på beställning och därför inte kan returneras eller bytas.

Vi erbjuder givetvis ett antal olika fraktalternativ, men bor ni i närområdet så är ni mycket välkomna att själva hämta upp beställningen, eller använda er av den service vi har i samarbete med Budakuten. När ni gjort er inköpslista så bryter vi färgerna och ser till att de blir skickade eller står färdiga för upphämtning så fort som möjligt. Behöver ni hjälp och råd så är ni också mycket välkomna att ringa på 040-910778

Några goda råd

Provmåla

Ljuset påverkar pigmenten så mycket mer än man kan tro.
De nyanser du ser på prover i butiken, eller på skärmen, kan på en annan plats upplevas helt annorlunda. Färgerna är inte statiska, de samspelar med nyanserna i sin omgivning och, framförallt, med ljuset. På samma sätt som färger gör i naturen.

Provburkarna är ett fantastiskt verktyg för att se nyanserna i den miljö de är tänkta!
Provmåla på ett större stycke kartong som kan flyttas runt och också ses tillsammans med övriga nyanser. De vita nyanserna påverkar och kompletterar de starkare kulörerna mer än många tror. Prova de färger du tycker om tillsammans med olika vita nyanser!

 

Grundfärger

Använd rätt grundfärg till respektive färgtyp och nyans.
Farrow and Balls grundfärger är anpassade till nyansen du har valt och tillverkas i fyra toner. Vilken grund som rekommenderas ser du på beskrivningen av nyanserna och har en stor betydelse för slutresultatet, både vad gäller hållbarhet och hur nyanserna slutligen framstår. 

 

Prova olika sätt att applicera färgen

Färgerna kan i många fall appliceras på olika vis. De kan rollas, penslas och sprutmålas.
Snickerifärgerna, och grunderna, kan späs med vatten då man önskar en mager målning som låter träets struktur synas. Det är viktigt at väggfärgerna, i synnerhet Estate emulsion med sin kalkiga yta, målas tunt och får torka ut ordentligt mellan strykningarna. Gärna längre tid än vad som anges.
När denna färg är blöt så framstår den som något transparent, men när den torkar så har den mycket god täckning. Det kan vara lockande att applicera ett tjockare lager, för att få täckning med bara en strykning, men risken är då mycket stor att färgen krackelerar vid torkning.

 

Hur mycket färg behövs

Hur stor färgåtgången är beror givetvis på förutsättningar och underlag, men generellt är färgerna mycket dryga. De åtgångar som anges vid respektive färgtyp är som regel mycket korrekta uppgifter.
Klicka här för att se färgåtgång för respektive finish. 

Tålighet och härdtider

Några generella råd gällande val av kvalitet.
Modern emulsion och Modern eggshell används som regel till ytor som är mer utsatta. Kök, hallar och trapprum. De är också godkända för användning i våtrum, enligt europeisk standard, men har inte motsvarande godkännande enl. svensk standard.

Estate emulsion och Estate eggshell är Farrow and Balls matta, kalkiga signaturfärger. Används som regel på ytor i allmänna utrymmen som inte utsätts för det tuffaste slitaget.

Tänk på att alla färger behöver tid för att genomhärda. De första dagarna är färgerna mer känsliga och det tar ett antal dagar, eller veckor, innan full genomhärdning har skett.

Notera att dessa råd är allmänt hålla och inte avsedda som en full manual. Underarbete och förberedelser är ofta avgörande för slutresultatet och förutsättningarna skiljer sig vid varje tillfälle. För fullt ansvar hänvisar vi därför till respektive produkt, produktbeskrivning och produktdatablad.

BESTÄLL FÄRGKARTA

Välkommen att beställa en gratis färgkarta genom att fylla i formuläret nedan.