KÖPVILLKOR

Företagsinformation - Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Peter Åberg Möbler & Inredning AB
Organisationsnummer
: 556968-6321
Telefonnummer: +46 (0)40 910778
E-postadress: peter@peteraberg.se

BETALNING & PRISER
Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Priser anges i svenska kronor (SEK) inklusive mervärdesskatt (moms) enligt gällande skattesats.
Moms för momspliktiga produkter debiteras med 25%.

 

Vid köp i webbshop
Peter Åberg Möbler & Inredning AB använder Ecster (Ecster AB, organisationsnummer 556993–2311)

Om Ecster
Ecster erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik. Ecster är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken.

Ecster Pay
I samarbete med Ecster erbjuder vi faktura, delbetalning, kortbetalning och Swish genom e-handelskassan Ecster Pay.
Genom att använda kassan godkänner du Ecster Pays användarvillkor. Genom att klicka på ”Genomför köp” accepterar du betalningsansvar, villkor för valt betalsätt samt godkänner våra köpvillkor.

Hantering av all information i Ecster Pay sker krypterad med SSL.

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

 

Delbetalning
Ecster erbjuder privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och delbetalning av köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

Exempel:
Du har gjort ett köp för 10 000 kr och har valt att dela upp köpet på 12 månader till 0% ränta. Uppläggningsavgiften är 295 kr och det tillkommer en administrativ avgift på 29 kr. Din månadskostnad blir då 887 kr. Efter 12 månader kommer du att ha betalat totalt 10 643 kr. Det innebär en effektiv ränta på 12,31%.

Ett kort på köpet
När du delbetalat så har du möjligheten att få ett kort. Kortet är kopplat till din beviljade kontokredit och har Mastercard-koppling. Med kortet kan du betala och ta ut kontanter i hela världen. Du får bonus på alla köp och varje månad får du fina erbjudanden och förmåner.

Om Ecster kortet
Fullständiga villkor
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

Faktura
Ecster erbjuder privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 29 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Kortbetalning
Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort. Kortuppgifterna är krypterade med SSL och hanteras av vår samarbetspartner Ecster som är certifierade enligt PCI-DSS.

I regel reserveras beloppet när ditt köp genomförs när vi skickar dina varor, i vissa fall debiteras du redan i samband med köpet.

Vi använder oss av 3D-secure (Verified by Visa/MasterCard SecureCode) som är ett autentiseringssystem för säkra kortbetalningar från Visa och Mastercard. Om du väljer att identifiera dig med BankID/Mobilt BankID kan du välja att spara ditt kort i Ecster Pay för att underlätta vid framtida köp.

Swish
Är du ansluten till Swish kan du betala via din Swish-app. Öppna upp appen i din mobila enhet och godkänn betalningen med ditt Mobila BankID.
Efter genomfört köp dras pengarna direkt från ditt bankkonto. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till samma konto.

 

LEVERANSER & RETURER
Val av leveranssätt sker i samband med checkout. Fraktalternativen tillhandahålls i samarbete med Sendify. Vi erbjuder även snabb service med upphämtning i butik, eller bud med hemleverans i närområdet. Fraktkostnader anges alltid vid checkout

Internationella leveranser/International Shipping
We deliver within Sweden. If you are in a country outside Sweden, contact us for the current shipping price to your particular country. Contact us via email peter@peteraberg.se or call us on telephone +46 (0) 40 910778. Welcome with your request.

Returer, öppet köp och ångerrätt.
Tänk på att merparten av de varor vi erbjuder i webshopen inte är lagervaror. Samtliga färger bryts på beställning och kan inte returneras.
Om din order ännu inte hunnit expedieras så går det givetvis bra att ångra ett köp. Skicka ett mail till peter@peteraberg.se eller ring +46 (0) 40 910778.

 

Vi följer distansavtalslagen och konsumentköplagen.

Därmed har du rätt att returnera beställda lagervaror utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning meddela oss. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. Reklamationsrätten avser gäller i 3 år

 

De lagervaror vi erbjuder är huvudsakligen utrustning i form av penslar och liknande verktyg.

 

Vid returer får du själv ombesörja frakt tillbaka till oss samt stå för den fraktkostnad Peter Åberg Möbler & Inredning AB har haft när varan skickades till dig, utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

Returer skickas till:
Peter Åberg Möbler & Inredning AB
Bellevuevägen 27
217 72 Malmö

 

Återbetalning
Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: https://www.konsumentverket.se/

Integritetspolicy
När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post peter@peteraberg.se

Ingen information kommer att göras tillgänglig för tredje part, om det inte är nödvändigt för att slutföra en beställning.