Farrow & Ball Östersund

Beställ Farrow & Ball i Östersund

Nu erbjuder vi er som bor i Östersund med omnejd att beställa färg från Farrow & Ball Östersund med ett specialerbjudande: 15% rabatt och fria leveranser vid köp över 1000 kr. Använd rabattkoden ”kampanj15” i kassan.

Vi vill nå ut med vår webbshop till fler, inte bara de som har möjlighet att besöka vår butik och utställning. Därför erbjuder vi Farrow & Ball i Östersund. Vi ser till att hålla ett välfyllt lager för att kunna leverera snabbt!

Ikoniska nyanser och hög kvalitet

Farrow & Ball är berömda världen över för sina ikoniska nyanser, den exceptionella kvaliteten och, inte minst, det oöverträffade djupet i färgerna. Efter att ha arbetat med Farrow & Ball färger i många år, ser vi också att våra kunder, så som i Östersund, återvänder när det är dags för nästa projekt. Stort som smått, från slott till torp. Skickliga inredare runtom i världen hittar ständigt nya färgkombinationer till sina projekt och framhåller Farrow & Ball som nr 1 i en värld av färg, fylld av oändliga val.

Dörr och vägg målad i Farrow & Ball färg Eddy No. 301
Badrum målat i Farrow & Ball färg India Yellow No. 66

Historisk men modern produktion

Farrow & Ball grundades redan 1946 och gjorde år 2010 valet att lägga om sin produktion helt och välja bort olje- och lösningsmedelsbaserade produkter, till förmån för miljövänligare vattenbaserade emulsioner. I Farrow & Ball sortimentet ingår än idag historiska, ej oljebaserade färgtyper som Kalkfärg och Casein färg. Dessa färger lagerför vi dock inte och är främst avsedda för historiska miljöer. De kräver också ett stort yrkeskunnande, men de ligger med i vår shop och går att beställa.

Miljövänliga och hållbara färger

Det fantastiska, unika färgdjupet har en del av sin förklaring i färgernas rika innehåll av naturliga pigment. Farrow & Ball färger är miljövänliga, vattenbaserade och har mycket låga VOC-nivåer (Trace VOC, Volatile Organic Compounds, vilket är den lägsta möjliga klassningen). Färgerna är diffusionsöppna och skapar sunda och hälsosamma miljöer.

Traditionella och användarvänliga färger

En av anledningarna till att Farrow & Ball blivit så populära tror vi beror på att de påminner om traditionella färgtyper som linoljefärger, äggoljetempera och limfärger. Både i hur de kan appliceras och i uttrycket. Men de är genomgående mycket enklare att måla med och också betydligt mindre tidskrävande.

Vardagsrum målat i Farrow & Ball All White Pointing Teresa's Green

Olika produkter och användningsområden

Grundfärgerna tillverkas i fyra olika nyanser, anpassade för den slutstrykningsfärg som väljs. Nyputsade väggar kan grundmålas med Estate Emulsion, förtunnad med vatten.

Dead Flat har samma glans som Estate Emulsion (glans 2), men är mindre kalkig i sitt uttryck. Den är mer tålig och avtorkningsbar och lämpar sig väl för lite mer utsatta ytor. Dead Flat är också oerhört effektfull då den används genomgående i ett rum. Den kan användas på såväl snickerier, metall och putsade ytor, vilket ger en känsla av att hela rummet är doppat i färg! 5 liter Dead Flat räcker till en strykning av cirka 60 kvm yta (12 kvm/l).

Dead Flat har blivit vår egen favorit som snickerifärg, mycket lättanvänd.

Estate Eggshell kan också förtunnas med vatten och strykas magert när man vill att träets struktur och ådring skall få komma fram.

Modern Emulsion (vägg- och takfärg) och Modern Eggshell (snickerifärg) används i utsatta miljöer eller i miljöer där en högre glans önskas. Bägge är extremt tåliga och avtorkbara. Den används av många välrenommerade kökstillverkare.

Ekonomiskt fördelaktiga

Farrow & Ball färger är exklusiva på många vis, men täckförmågan gör att de väl tål en jämförelse även i ett ekonomiskt perspektiv. Estate Emulsion, den kalkiga och helt matta väggfärgen som blivit något av ett signum, täcker upp till 14 kvm/liter. 5 liter räcker med andra ord till en strykning av cirka 70 kvm väggyta. Som regel krävs det två strykningar utöver grundning, men det är likväl imponerande och ger en mycket prisvärd produkt.

Provmålning

Provburkarna är ett mycket viktigt verktyg. Provmåla på en större yta som du kan flytta runt i hemmet. Färgernas pigment gör att färgen kommer att upplevas annorlunda beroende på ljuset och omgivande färger. Vi förvånas ofta själva över hur en nyans kan skifta, men det är också det som skapar en levande miljö, långt ifrån de statiska miljöer vi alltför ofta möter i nyproduktion.

Stort färgsortiment

I sortimentet finns alltid 132 standardfärger. Några av dessa byts då och då ut och nya nyanser tillkommer. De nyanser som inte längre återfinns bland de 132 förflyttas till arkivet. Där återfinns också samtliga nyanser som Farrow & Ball tillverkat. De finns då inte längre tillgängliga som provburkar. När nya nyanser tillkommer så är det ofta någon som med tiden blir klassiker och omtyckta av många. Från den senaste kollektionen ”Carte Blanche” ser vi att ”Au Lait”, ”Roasted Macadamia” och ”Cardamon” är nyanser som uppskattas. ”Wimborne White”, ”Slipper Satin”, ”Lime White” och ”Mouse’s Back” är karaktärsfyllda neutrala nyanser ur den ordinarie kollektionen som många återkommer till.

Vägg målad i Farrow & Ball färgerna Vert De Terre No. 234 och Wimborne White No.239

Rådgivning för dig som vill köpa Farrow & Ball i Östersund

Vi hjälper gärna till med råd kring färgsättning till er som söker Farrow & Ball Östersund och även råd kring hur färgerna bör användas. Vi finns tillgängliga på telefon och mail och kan också hjälpa till med färgsättningsförslag. Kontakta oss gärna för mer info om ni behöver hjälp med ert projekt.

Glöm inte att sortera och återvinna metallburkarna, de kan återvinnas i oändlighet!